הספר 'הלל ממוצב המזח' מספר על הלל אונסדורפר ז"ל שהיה חייל נח"ל שנלחם במלחמת יום הכיפורים במוצב המזח ונפל בשבי עם ספר התורה בידיו.
בחזרתו, סייע בהקמת היישוב קשת בגולן, ואח"כ למד תורה והוסמך לרבנות ומונה לרב הקיבוץ בית רימון שבגליל.
בספר מסופר שהוא שימש כדיין לדיני ממונות, ופעם הגיע אליו לדין תורה אדם שהיה חברו מילדות. הבחור פנה אליו בחיוך רחב 'שלום הרב הלל'. אך הרב רק העיף אליו מבט ועשה תנועה קטנה בראש. בערב התשר אליו הרב הלל במיוחד כדי להסביר לו שכאשר הוא הולך לדון דין הוא לא יכול לבטא שום ידידות, הוא נותן יחס זהה לשני הצדדים. 'לא תכירו בפנים במשפט'. לכן הוא מתקשר כעת כדי להסביר. שמע הבחור את דבריו של הרב הלל, והתרגש עד מאד.
ברפואת נשים. גם אנחנו לפעמים מכירים פנים במשפט בדיני עוברים. במה המדובר? בעשור האחרון, הידע בתחום האולטרסאונד התפתח מאוד. בארצנו הקטנה, כל יולדת עוברת 'גיהוץ' במתמר האולטרסאונד מספר פעמים בהריון. וכך נכתבת ממש מול עינינו ספרות רפואית בתחום רפואת העובר.
היום ניתן באמצעים הטכנולוגיים הקיימים לאתר גם מומים קלים יחסית בשלבים שונים של ההיריון, לדוגמא: חוסר חלקי באצבעות, שפה שסועה, חוסר סימטריה בין אברים ועוד, כאשר חלק גדול ממומים אלו ניתנים לתיקון. אבל ישנם גם הורים, המצפים ללדת ילד 'מושלם' .
נוצרה רפואה מתגוננת שמולידה בדיקות ופעולות רפואיות שלא תמיד מועילות לבריאותם של האם והעובר. והגינקולוג כבר אינו רופא שמטפל בבריאות האם והילוד, אלא עסוק בבלשות מתמדת, 'ומלוא כל הארץ משפט'. בישראל הנטייה היא לפנות להפסקת הריון גם עבור מומים קלים, כשהמינון עולה על כל מדינה מערבית בעולם כולו.
אמנם יש ועדות שאמונות על פי החוק להגן על העובר המתפתח, אך גם הן נכנעות ללחצים מצד אחד, ומקבלות את הנורמה של 'תינוק מושלם' מצד שני. הגישה המתירנית הזו נתקלת בביקורת קשה בכנסים בינלאומיים, וקיים מדרון חלקלק שרק ילך ויתעצם. כיום ישנם הורים שפונים לוועדות להפסקת הריון בגין שפה שסועה שניתנת לתיקון בעזרת ניתוח פשוט יחסית, שיאפשר לעובר חיים מלאים ותקינים..
ויש פה פרדוקס. כי היום רפואת העובר כל כך מפותחת, שניתן לראות את הנולד, ולצפות בעובר ממצמץ וצוחק בשלבים מאוד מוקדמים של ההיריון. אם כך, לכאורה, לא מתאים לדבר על הפסקת חיים באותה נשימה. יש לפנינו הרי שני פציינטים – האם והעובר. בארצות הברית מדברים על זכויות העובר. PRO-LIFE.יש מרכזים לרפואת עובר ומתבצעים ניתוחים תוך רחמיים בעוברים, כמו תיקון בקע בסרעפת ומומי לב, או צריבת כלי דם שלייתיים בתאומים. בעידן בו זכויות הפרט וזכויות הילד מדוברים בכל פורום אפשרי, הפסקת הריון הופכת ליותר ויותר בעייתית מוסרית.
ועוד- מהו המסר כלפי כל אותם נכים ומאותגרים בחברה, כאשר אנחנו מניפים זכוכית מגדלת ומרכיבים משקפיים אפורות עת אנחנו מתבוננים בעובר? וחשוב מכל- אישה בהריון אמורה להיות רגועה. הריון הוא מצב פיזיולוגי וטבעי. הרפואה המודרנית הופכת את המעקב לסבך של בדיקות שמוסיפות חרדות מיותרות לתהליך שאמור להיות נעים ואופטימי. פשוט צריך להרכיב משקפיים ורודות.