הפרשה שלנו מדברת על מעברים גאוגרפיים. אבל גם במסע החיים ישנם מעברים. ואחד המעברים המשמעותיים הוא הכניסה לגיל המעבר כאשר אחד האתגרים הגדולים שבה הוא חוסר השינה.
ובכלל, הגעתי זה מזמן למסקנה האלמותית שהאישה לעולם לא ישנה כמו שצריך, בכל גיל. כשהיא צעירה, זה הבעיטות של העובר בהריון, והיא מסתובבת מצד לצד. אחרי הלידה- היא חוטפת שינה בין הנקה להנקה.
כשהילדים גדולים, הם יושבים לנו על הכתפיים, גם כאשר הם ירדו מהידיים. והם מדירים שינה מעינינו. בגיל המעבר- הפרעות בשינה שכיחות גם בעקבות גלי חום, שלפוחית רגיזה ונחירותיו של הבעל, אבל יש גם עוד סיבות לכך.
בגלל שינויים הורמונליים וביולוגיים, נשים בגיל המעבר סובלות מתסמינים מגוונים ובעוצמות משתנות. בין הסימפטומים הרבים אפשר לציין את היובש בנרתיק, כאבי הפרקים, הירידה ברצון לחיבור, הדיכאון, השינויים במצב הרוח גלי החום, הדלקות בשתן וההפרעות שינה, או בשפת הרפואה- אינסומניה.
הפרעות שינה פוגעות במצב רוח, בתפקוד היומיומי וגם בבריאות הכללית. הפרעה בשינה עלולה לגרום לדיכאון, והעייפות יכולה להקשות על היכולת להתרכז בעבודה. אישה עם הפרעות בשינה חשופה יותר לתאונות דרכים ותאונות עבודה. וכן יש עליה במחלות לב וכלי דם כשכמות השינה איננה מספקת. מחקרים רבים מראים שישנו קשר בין משך שינה קצר והפרעות נשימה בשינה. הפרעות בשינה מגבירות את הסיכון להשמנה, לחץ דם גבוה, מחלות לב, סוכרת, ואף אירועים מוחיים. חוסר שינה גוררת עליה במשקל, ובעקבות כך ישנה עליה בשכיחות של נחירות והפרעות נשימה חסימתיות שהן לכשעצמן גורמות לפגיעה באיכות השינה. כך שזה מעגל סגור- חד גדיא חד גדיא.