פאולה בן גוריון, אשתו של דוד בן גוריון, סבלה מקלפטומניה. ונוהל קבוע היה שלאחר ביקור במקום כל שהוא, היה דוד בן גוריון דואג לפצות את בעל המקום על הנזקים שאשתו הסבה לו בעקבות הפרעה זו שלה.
קלפטומניה היא סוג של דחף שהאדם לא מצליח להשתלט עליו, בעניין לקיחת רכוש של הזולת. ה'גנב' לא זקוק לחפץ שהוא נוטל ללא רשות. הוא פשוט לא יכול להתגבר על הדחף שלו לגנוב.
לכל אדם יש דחפים. דחף הוא רצון פנימי חזק לעשות פעולה מסוימת, והוא קיים אצל כולנו. חלק גדול מהדחפים חשובים מאוד לחיי היומיום שלנו, כי לא ניתן תמיד לסמוך על ההיגיון הצרוף שיכוון את כל מעשינו.
הדחפים החיוביים באים לידי ביטוי בעיקר בשמירה על הצרכים החשובים שלנו שלעיתים ללא הדחף הזה ,לא היו מגיעים לסיפוקם הראוי. דוגמאות לכך הן רבות- הצורך לישון כאשר עייפים מאוד, תחושת הרעב והצמא והצורך החיוני לאכול או לשתות בזמנים מסוימים, התחושה שאדם צריך להגן על עצמו כאשר הוא או הקרובים לו במצב שנראה מעורר חשש, ועוד.
בניגוד לאינסטינקט שהוא פעולה כמעט אוטומטית בסיטואציה מסוימת, הדחפים יותר ניתנים לשליטה והם אינם מביאים באופן אוטומטי לפעולה מסוימת, אלא כשמם רק דוחפים את האדם לעשות משהו, שלעיתים הוא ראוי ונכון ולפעמים צריך להגביל אותו. אדם נבון לא מתעלם מדחפים שונים – אבל מתייחס אליהם כקריאת כיוון. הצד השני של הכניעה לדחפים הוא דחיית הסיפוקים, והשילוב בין ההקשבה לדחפים לבין הגבלתם הוא השילוב המנצח.
ישנם אנשים שאינם מצליחים לנווט ולהגביל את הדחפים שלהם במידה הראויה. הדוגמאות למצבים של דחפים מיוחדים הן רבות. דוגמא אחרת היא הימור כפייתי, שמסכן את כיסו של האדם, את פרנסתו, את משפחתו, את שלום הבית שלו ועיתים אף את נפשו. פעולות כפייתיות אחרות הגוררות להתמכרויות הן רבות, כגון עישון מכל סוג שהוא, אלכוהוליזם, אכילה כפייתית , אנורקסיה- עצירה כפייתית של מזון, בולימיה ועוד.