פורסם בבשבע |י"ח בחשון תשע"ח 07/11/17
מזה שלושים שנה אני שומעת את הקולות. אני חשה את הכאב. והנה, עוד פרח לא מוגן שנקטפה בשחר ילדותה ללא רשות.
כבר פורחים נרקיסים בשמורת הטבע
מרבדים נפרשים בשפלת החוף
כלנית וכרכום, אלף גון וצבע
והחוק שאומר: 'כאן אסור לקטוף!'
רק עלי אין החוק משגיח
רק עלי איש אינו שומר
לו היו לי עלי גבע
אז היה מצבי אחר
היא מגוללת לפני את סיפור חייה העגום, ועיני זולגות דמעות. אני מקשיבה לה במלוא תשומת הלב, ומתחשק לי להרעיף עליה חיבוק חם ואוהב, אבל אני נזכרת שאני כעת בתפקיד ושצריך לשמור על גבולות. בבדיקה גופנית , אני מוצאת סימנים מובהקים של תת-תזונה. היא רזה מאד, חיוורת, שערותיה הדלילות נושרות, ציפורניה שבריריות, ריח חזק של סיגריות נודף מפיה. בבדיקות המעבדה, קיימת עדות לחסר ניכר בוויטמינים, ועדות מעבדתית לשתיית אלכוהול ושימוש בסמים כבדים….
הנושא של פגיעה גופנית בנערות ובנערים , הוא נושא שדורש התייחסות מיוחדת על ידי מגוון המטפלים.. התופעה, לצערנו, חוצה אוכלוסיות, מגזרים, עדות, כולל שלל גווני הקשת של הציבור הדתי. קיימת חפיפה מובהקת בין הפגיעה לבין מצבי תחלואה קשים, הכוללים הפרעות אכילה כגון אנורקסיה או בולימיה, נטייה לדיכאון ולאובדנות, שימוש בחומרים ממכרים ,כגון סיגריות, אלכוהול, וסמים., והיסחפות להתנהגויות ברי סיכון. הנערים/ות כמעט ללא יוצאים מהכלל, לא משתפים/ות את הסביבה בקושי שעובר עליהם/ן, ושומרים/ות זאת בסוד ,מתוך תחושת אשמה, בושה, וחוסר אונים.
היום יש מסלול התמקצעות חדש ברפואת נשים והוא התחום של גינקולוגיה של נערות ומתבגרות. באופן טבעי, רוב המומחים הם נשים. במסגרת ההתמחות, ישנה התייחסות מעמיקה לנושא הפגיעה בבנות ובנערות, כך שיש דלתות פתוחות במסגרת הרפואה הציבורית, בתחום שהיה זנוח עד לפני שנים מעטות . רק צריך לאחוז בידית ולהיכנס פנימה….
גם לאחר שהילדה עוברת טיפול, וחוזרת לחיק משפחתה, ועולה על מסלול של לימודים ,התמקצעות, והקמת משפחה, מלווים אותה קשיים עמוקים בזוגיות, שדורשים התייחסות של רופאי/ ות נשים שהוכשרו בתחום עדין זה. מסתבר שעל השלב הזה לא ניתן לדלג, ועדיף להקדים רפואה למכה על ידי הפנית הזוג כבר בראשית דרכם להדרכה מקצועית מתאימה.. כל זה נכון כמובן גם אצל הנערים…
הסתכלו מה שקורה לי בדרך
כל אחד עובר-קוטף קולע לו זר
לו הייתי חיה או פרח
אז היה מצבי אחר
כך יש להתמודד עם נושא הפרחים הלא מוגנים. לא בקמפיינים מתוקשרים הכוללים תיאורים מפורטים וססגוניים של עוולות העבר, כי אם בטיפול מקצועי ויסודי ורחב היקף. ועוד יש לזכור שבנים נפגעים לא פחות מבנות בגילאים מסוימים, כך שלקמפיין הורוד הזה צריך להוסיף גוונים של כחול…. נקודת המבט היא שקובעת.
טובת הנשים איננה זריעת איבה וכעס בין המינים. טובת הנשים היא טיפול שורש בנפגעים –בנים ובנות כאחד. וטובת כולם היא חיזוק התא המשפחתי –אני פותחת בקמפיין של WEE-TWO ,טובים השניים מן האחד. …