מבצע!

קורס חיי אישות

250.00

המדריך המלא למעגל החיים הנשי של ד"ר חנה קטן

חייהן של הנשים רצופים שינויים – לא סתם אנחנו מדומות ללבנה, שכן כמוהה אנחנו עוברות תהליכים פיזיים ונפשיים שבכל פעם יוצרים תהפוכות בחיינו, אשר דורשות תשומת לב והסתכלות מיוחדת.

בכל אחד משלבי החיים, החל מגיל ההתבגרות, דרך נישואים ואמהות ועד לגיל המעבר (וגם אחרי), אנחנו חוות שינויים הורמונליים וגופניים שטורפים שוב את הקלפים ומצריכים הערכות מחודשת. כמובן שככל שנרכוש את הידע המתאים והנכון, ונערך בהתאם, נוכל לחוות את השינויים שעוברים בנו בצורה נעימה יותר ואפילו מעצימה ומרגשת.

ד"ר חנה קטן מזמינה אותך לצאת אל המסע המופלא ביותר שיכול להיות – המסע אל עצמך. זוהי הזדמנות להכיר את עצמך בצורה הכי אינטימית והכי כנה, במטרה להחזיר לך את המודעות לתהליכים שעוברים עליך ואל גופך.

כל פרק בקורס יגע בנקודה אחרת על רצף החיים הנשי. בכל פעם ד"ר חנה קטן תדבר בפתיחות על הנושאים שבדרך כלל נשארים מושתקים ומוצנעים, כמו בניית הנשיות, חיבור אינטימי ונכון עם בן הזוג, התהליכים שעוברים במהלך ההריון והלידה, גיל המעבר והשינויים ההורמונליים.

הזדמנות יוצאת דופן עבורך להיפגש מידי שבוע עם ד"ר חנה קטן, אחת מרופאות הנשים הבכירות בישראל ומי שהתחילה מהפכה בכל הנוגע למודעות האישה על גופה.

 

12 שיעורים לצפיה | לנשואים בלבד | לנשים בלבד

 

קטגוריה:

תיאור

1. חשיפת האינטימיות
הסוויץ' שצריך לעשות לפני החתונה: ההתחברות לזוגיות, ליחסי אישות ולהריון. וגם: איך לבנות זוגיות בריאה, ולהתגבר על הפחדים של ההתחלה?
2. הכרת גופך
החששות והפחדים מחשיפת גוף האישה בפני הרופאה או הבלנית – ולפני בעלה. מדוע כל כך חשוב להכיר את הגוף, וגם על התמודדות ארוכת טווח עם פגיעה מינית.
3. קיום יחסים ובינו לבינה
האתגרים שבקיום יחסים בכלל ובמיוחד לאחר לידה. התמודדות עם פחדים, משקעים מהעבר, חוסר החשק, בעיות נפשיות, ורגישות יתר אחרי לידה. בשיעור זה נדון גם על בעיות רפואיות נפוצות, כמו: פטרת ויובש, וכן על השפעת נטילת גלולות על גוף האישה.
4. רגשות חיוביים בקיום יחסים
נדון על הלבטים בבניית התא המשפחתי, נדבר על ההנאה מקרבה ואינטימיות בין בני זוג, על הדדיות בקשר האינטימי, ונציף בעיות שחייבים לפתור כדי לא ליצור 'הר געש' בקשר הזוגי – ובעיקר איך ניתן להגיע להנאה מלאה.
5. שימור האינטימיות לאורך זמן
הפעם נדבר על נשים קרייריסטיות: מה חשוב להן בקשר המשפחתי, ועל חשיבות הזוגיות לפני הכל. איך  ליצור סדר עדיפויות נכון ואינטראקציה בין ביני זוג על מנת ליצור קשר אמיתי של חברות ובסיס איתן?
6.  הריון, צירים ולידה
נדון על הרגעים המשמעותיים ביותר בחיי אישה: הצירים והלידה. וגם: איך נראית האישה בעיניי בעלה ברגעים הקשיים האלו? נציף את החשש של התגלות האישה בעייני בעלה מהצד הכואב והפחות אסתטית, והעובדה שיש גברים שנכנסים מכך לטראומה, איך מתמודדים?
7. אתגרי גיל המעבר
אנו נוטות לדחות את הדיבורים על הגיל הזה, אבל זה בסוף מגיע וצריך להיערך לכך: על דימומים ווסתים בגילים 40-45, בעיות גיל טרום המעבר, כאבים ובעיות שרירים. מה קורה לנשים אחרי כריתת רחם? איך ניתן לשמור על נשיות וזוגיות מאושרת לאחר כריתת רחם? כל הדרכים לשימור הנשיות גם במצבים מורכבים.
8. הכלת האינטימיות בין בני הזוג
איך מקיימים חיי אישות בצל גידול משפחה וילדים? על השפעת הילדים בזוגיות, שמירת הפרטיות והאינטימיות הזוגית, קביעת זמני איכות בזוגיות – ובעיקר, כיצד ליצור אנרגיות טובות בבית שרק יועילו לחיי המשפחה כולה?
9. דימוי עצמי ומקורו בגיל ההתבגרות
מקורן של בעיות רבות הוא במשקעים שנוצרו דווקא בגיל ההתבגרות. נדבר על השבת הזוגיות ושמירת גוף האישה, דימוי הגוף במיוחד בנושא השדיים, החל מגיל ההתבגרות ועד גילוי סרטן השד (לא עלינו), וההתמודדות שאחרי.
10. מחוייבות הדדית
מה קורה לחיי האישות בתקופת ההיריון? על מצבי הרוח המשתנים, ההשתוקקות דווקא בתקופת ההיריון, כיצד ליצור גמישות בזוגיות כדי להתגבר על המורכבות של התקופה, ואיך להפוך את החוויה האינטימית לחוויה משותפת בין בני הזוג.
11. הורמונים וגלולות
מה קורה לגוף האישה בזמן לקיחת גלולות למניעת הריון. האם כדאי לקחת? למי כן ולמי לא? כל מה שצריך לדעת לפני שנוטלים את הגלולה, על ההשפעות השונות שעלולות להיגרם ובאיזה עיתוי כדאי להתחיל.
12. שמירת הגוף ושינוי הרגלי החיים
שינוי הרגלי חיים ע"י אכילה נכונה, פעילות גופנית – כמו הליכה משותפת של בני זוג – מעניקה יתרונות זוגיים ובריאותיים כאחד. על חשיבות הבדיקות הרפואיות ומעקב שנתי, כמעטפת רחבה המעניקה לחיי האישות עוצמה וחיוניות.