ד"ר חנה קטן רופאת נשים ופריון, מרצה וסופרת מתארחת אצל דודו סעדה לשיחה על שימור פוריות למחפשות זוגיות.
"תופעת הרווקות המאוחרת הולכת וגדילה, ואי אפשר להתעלם מהמציאות. יש מפגש בין הטכנולוגיה הרפואית לבין שינויים חברתיים, שבעצם מאפשרים לנשים 'להקפיא את הזמן' ולתת להן אפשרות להיות הורה בעתיד. המדינה צריכה לקחת אחריות ולממן הקפאת ביציות לנשים מעל גיל 30.
זה צריך להיות נורמטיבי, שהבת לא תרגיש שהיא לבד בעסק הזה. זה כולל באמת את כל המגזרים, בעיה חברתית מאוד משמעותית, ואני חושבת שזה צריך להיות על הכתפיים של המדינה. גברים מצבם טוב יותר. מבחינת הפריון גבר יכול להרות גם בגיל מאוחר ומופלג. ליבי ליבי עם אותן נשים שמחליטות שהן רוצות ללכת על הריון יחידני כי הן פשוט לא מוכנות לוותר על האימהות. אני לא יכולה לשפוט אותן. אבל מצד שני אני חושבת שבאמת מגיעה להן זוגיות, שלא יוותרו".
"הנושא של הורות יחידנית זה נושא שהוא פחות בעיה הלכתית, הוא יותר בעיה מבחינת רוח ההלכה. הפוסקים מאוד מאוד רוצים שהמשפחה תהיה חזקה ורואים מה קורה היום עם הנושא של ערך המשפחה. בחורה שעברה תהליך שבו היא הרתה באופן יחידני – היא לא עברה על שום עבירה אבל ערך המשפחה הוא ערך רוחני לאומי כללי ואת זה חסר".
כרופאת נשים, מקצוע תובעני לאם למשפחה ברוכה היא משתפת: "הפסדתי הרבה בדרך. הפסדתי את הכיף של להיות אמא. אתה לא נמצא בשנים האלה שבהם הילדים נמצאים ויכולים לספר לך את החוויות שלהם ולשתף אותך ולהיות חברים טובים שלך. יש לי איזשהו חור שחור בזיכרון האימהי וזה לא פשוט. אבל צריך לדעת שבכל דבר בחיים יש מחיר ואין שום דבר שהוא מושלם בשום מקצוע. אף אחד מילדיי לא חשב ללמוד רפואה. הם ראו את ההקרבה האישית ומה זה כולל".
לסיום היא פונה לבני זוג שרוצים לדחות הריון: "היום זוגות רוצים הורות יותר אינטנסיבית, הם לוקחים המון אחריות על מה שהם עושים והם רואים את ההורות בתור הר גדול, ולפעמים רוצים להתכונן לזה, לבסס את הזוגיות וללמוד את עצמם לפני ההורות. אני רוצה לתת פה כוח ולהגיד לזוגות שהדבק הכי הכי טוב ומשמח זה להביא ילדים לעולם. זו באמת זה זכות גדולה. לא כל אחד זוכה".