
היא מסתובבת מצד לצד. רגליה נעות בחוסר מנוחה. היא מביטה בשעון. כבר אחרי חצות. עוד לא כיבו את הירח. מעבר לוילון מבצבץ אור כוכב. לצידה, נועם ישן בנחת. נחירותיו העדינות מפירות את הדממה. היא מתבוננת על הסרעפת שעולה ויורדת בקצביות קבועה. מידי פעם הוא משחרר אנחה קלה. אוף.. כל זה בגללה. אם היא היתה יותר מוצלחת- כל זה היה נמנע ממנו. למה הגוף שלה מסרב לשתף פעולה? היא מביטה באמה המחוררת שלה. מרימה טיפה את הפיג'מה ומקמטת מצח לנוכח הסימנים הכחולים שמקשטים את בטנה מזה חודשים רבים. הוא ממעט לדבר. לא נוגעים בעצבים החשופים. ואבא ואמא פשוט לא מבינים מה עובר עליהם.
היא קמה , מכינה לעצמה משקה שוקו חם, ולאור מנורת הלילה בסלון, היא מתנדנדת על כיסא הנח [זה שקנתה ככורסת הנקה..], מלחשת את מילותיו הענוגות של נעים זמירות ישראל.
אי הפריון נושא עמו אתגר. ולעיתים גם השינה שותפה למסע וגם היא מאותגרת. אבל אשה שלא ישנה מתקשה לעבור את המסע ברוגע, באופטימיות, בטוב. היא רק רואה מעבר למסך ערפילי את האפרוריות היומיומית ומתקשה להתרומם ממנה. לכן חשוב לנסות לעזור ולהחזיר את השינה למחוזותיה. אז מה אנחנו יודעים על נדודי שינה?
נדודי שינה או אינסומניה היא הפרעה נפוצה, הנובעת מקושי להירדם, התעוררות מוקדמת מדי במהלך הלילה או שינה לא איכותית דיו כדי להתעורר בתחושה רעננה.
חשוב לזכור שהשינה היא המפתח לבריאות ולרוגע נפשי. אז איך אפשר להשקיע בה? מה ניתן לעשות כדי להקל על הפרעות בשינה? אמנה כמה שיטות, וכמובן שכל אחת תאמץ את מה שנכון לה.
אמבטיה חמה: אין כמו אמבטיה חמה לפני השינה כדי להרפות את השרירים, להירגע ולהקל על מתחים נפשיים. אמבטיות חמות מדי ערב יכולות להביא שינה ערבה יותר.
מתיחות: ביצוע מתיחות לשרירי הגוף הגדולים מסייעת להרפות אותם לפני השינה, ואף למציאת תנוחת שינה טבעית ונוחה יותר, וכך נמעיט להתהפך שוב ושוב במיטה.
יוגה: למתיחות הגוף בשילוב הנשימה הנכונה של היוגה יש השפעה טובה על השינה. היוגה משפרת את זרימת הדם, מסייעת להירגעות ומרפה מתחים בשרירים.
הקשבה למוזיקה: מחקרים רבים מוכיחים כי למוזיקה ישנה השפעה מרגיעה, והיא יכולה לחולל פלאים באיכות השינה שלנו. האזנה למוזיקה מלודית, נעימה ורגועה, מאפשרת הסחת הדעת ממחשבות מטרידות והתרכזות אך ורק בצלילים. . .
חדר השינה: חשוב שהחדר יהיה נעים, מזמין, ושיהיה קודש לשינה. משכן של אינטימיות מרגיעה שנוסכת בטחון.
כדאי לאמץ דפוס שינה קבוע: חשוב ללכת לישון מדי ערב באותה שעה בערך, וכך גם לגבי ההתעוררות. אשה אמורה לישון שבע עד שמונה שעות בלילה. כדאי גם לערוך "טקס" שינה, כמו למשל קריאת אותו הספר, תהילים, או האזנה לאותה מוזיקה מרגיעה. זאת התניה.
הימנעות מהאור שנפוץ ממסכים. אור זה יכול לדכא את ייצור הורמון השינה, המלטונין. הוא מכונה "הורמון החושך" כי הוא מופרש בחושך בלבד. אור חזק ובוהק יכול לגרום לגוף לטעות ולחשוב שאנו נמצאים בשעות היום. לכן מאד חשוב להימנע מחשיפה למסכים כשעה לפני השינה. [גם מסיבות אחרות, כמובן]
והטוב מכל הוא לשים את יהבנו על אבינו בשמיים, להתערסל במרחב האלוקי שהוא פורש עלינו. להבין שהכל מדויק, ושכל היגיעה מקדמת אותנו לקראת משאת לבנו. שכל יגיעה וכל דמעה וכל כאב נושאים תפקיד .לסגור את העיניים, לחזות אלקה, ולדעת שאנחנו אף פעם לא לבד. אף פעם.
אני מניעה. אני בדרכי לעבודה. קצת מאחרת. מאזינה לשיעור תורה. הדיבורית מבקשת 'תשומי'. 'אמא, את לבד?' ומה אני עונה תדיר?. 'את יודעת שאני אף פעם לא לבד.' מישהו נמצא תמיד אתי…