התורה משבחת את היופי. כמובן אותו יופי שעוטף פנימיות מוארת. יוסף היה יפה תואר ויפה מראה. כמו אמו רחל שהיא האישה היחידה בתנ"ך עליה כתוב יפת תואר ויפת מראה. שניהם היו מושלמים.
אכבל זאת מציאות חריגה, כי ריבונו של עולם ברא עולם חסר. עיני לאה רכות- היא מסומנת כאשה פחות יפה. עיניה נפוחות מבכי. ועצם זה הופך אותה לפחות אהובה.
העולם שלנו מתייחס ליופי מאד ברצינות הרבה יותר מידי, ויש לזה מחירים. גברים גבוהים מנהיגים ומשפיעים יותר ממקביליהם נמוכי הקומה, ילדים שמנים לפעמים דחויים. ובכלל- בעידן של המסכים, כמעט ואין אדם המרגיש בנח עם מראהו. אנו נוטים לחשוב שבעיות דימוי גוף מתחילות להשפיע על ילדים בגיל ההתבגרות, אך האמת היא ששורשי התופעה מתחילים להתפתח בגיל מוקדם יותר, וחשוב שהורים יהיו מודעים לכך ויעצרו את התהליך.
מחקר שנערך בבריטניה הראה שאצל ילדים בגיל שש עד עשר כבר החלו חרדות בקשר לדימוי הגוף, ואפילו בגיל שלוש עד חמש יש לתופעה נוכחות משמעותית. ילדים צריכים להרגיש בנוח עם הגוף שלהם, ולא לסבול מבעיות דימוי וביטחון עצמי נמוך.
ילדים מוקפים בפרסומות ובתכנים שמראים מציאות מדומה – הדוגמנים בתמונות ובתשדירים אינם מייצגים באופן מציאותי את מבנה הגוף או המראה שצריך להיות לילדים או למבוגרים. אפילו בצעצועים של ילדים קטנים הבובות מיוצרות תמיד באופן לא מציאותי. גם הורים עלולים להיות גורם מתניע לדימוי גוף ירוד אצל ילדיהם.
חשוב שלא להתמקד במראה החיצוני של הילדים, וגם לנסות שלא להתמקד מידי במראה הגוף שלנו. מחקר מלפני מספר שנים, הראה שילדים בני חמש עד שמונה שחשבו שהאימא שלהם לא מרוצה מהגוף שלה עצמה היו בסיכון גבוה יותר לסבול מדימוי גוף שלילי גם לגבי עצמם. ובכלל, כדי לעודד את הילדים לראות את גופם בדימוי חיובי כדאי לקנות להם בגדים שמחמיאים להם ולהחמיא להם על לבושם ועל הופעתם, ובאופן כללי לחזק את הביטחון העצמי שלהם. חשוב להדגיש שדימוי גוף שלילי עלול להתפתח מסיבות שונות, סוגיות של גובה, משקל, צבע שיער, נמשים, ומאפיינים אחרים שהילדים מתביישים בהם.
כ-50% מבני הנוער בישראל מצהירים שהרשתות החברתיות משפיעות על דימוי הגוף שלהם, ושהם מרגישים שהגוף שלהם לא עומד בסטנדרטים של מה שהם רואים ברשתות החברתיות. ובכשבעים אחוז מבני הנוער מצהירים שהם לא אוהבים את הגוף שלהם ושהם עסוקים בחלק ניכר מהיום. גיל ההתבגרות מלווה בשינויים גופניים רבים, לפעמים בפצעי בגרות ושמנוניות של העור, בשיעור יתר אצל בנות, ועוד כהנה. אלה סוגיות שדורשות התייחסות רק במידה וזה מפריע למתבגרת.
גם בגיל בוגר ישנם שינויים בעור שעלולים להאפיל על דימוי הגוף. העור הוא האיבר הגדול ביותר בגוף שלנו, ויש לו תכונות בוגדניות. הוא מסגיר את גילנו יותר מכל. הוא האיבר היחיד שמתכווץ עם הזִקנה, כאשר שאר האיברים מרשים לעצמם ליהנות מרפיון.
העור הוא מפת היסטורי האישית.. קמטוטיו יספרו לנו את סיפור חיינו= האם הרבינו להלבין שיניים או לכווץ גבות ומצח. יש ונשים שמתבוננות בפניהן, ועורגות לימים שחלפו ואינן. אני דווקא חושבת שהקמטים מוסיפים רוב עניין וחן במראה של האשה. הם ציורי התבונה של אשה שחוותה את טעמן של ימים רבים.