פרשות ויקרא מדברות על הלכות מקדש וטהרה. לנו הדברים נראים רחוקים מהדעת והלב. אבל בקרוב מאד נראה כוהנים שרגליהם טבולים בדם עד הברכיים ונסחוב כבשים ברחובות ירושלים. ואני אשב בעזרה ואפתח שם מרפאה כדי לדאוג שכל הנשים תוכלנה להיות טהורות ולעלות למקדש.
לגבי הלכות הטהרה, כפי שהלכות הקרבנות נראים רחוקים מאתנו, כך גם הלכות הטהרה נראים לכאורה לא הגיוניים. האם יש יתרון בריאותי בהרחקות שבין בני הזוג? יתכן וכן. יתכן וההימנעות מקשר אינטימי בימי המחזור אכן מונעת זיהומים למיניהם. אבל מה עם תקופת ספירת ז' נקיים-איך זה מתקשר לשמירת הבריאות? הימים האלו אכן מאתגרים אבל מסתבר שהם שומרים מאד על המרקם הזוגי, על הגעגוע, על הציפיה, על המסתורין, על סוד כמוס פרטי שבינה לבינו וזה הדבק האמתי שמחבר בין הנשמות. שנים למדתי והתמקצעתי בתחום הנקרא סקסולוגיה, ובאחת הסדנאות המקצועיות ספרה מטפלת ותיקה על שיטה מאד חדישה שלמדה בסדנה במזרח הרחוק שמיועדת לשדרג את הרצון של האישה לקשר אינטימי- להימנע ממגע במהלך שבוע! הפלא ופלא. ובכל מקרה- אלה הן הוראות היצרן שלנו ולכן הן בוודאי הכי מדוייקות לנו.
בימים אלו, געגוע יש מספיק. הרחקות לא טבעיות הקשורות לקרב במשך שבועות ארוכים. ומה קורה כשרוצים לשמר את ימי הטהרה ברציפות כדי להיות טהורים בזמן אפטר לא צפוי? זה אפשרי בהחלט.
כשאנו באים לתפור לאשה המבקשת דחיית המחזור בעת מלחמה, את ה'חליפה' המתאימה לה, אנחנו מעוניינים שהכדור ימלא כמה קריטריונים: שהוא יהיה יעיל עם מיעוט של תופעות לוואי, קל ונח לשימוש, זול וזמין. אנו ננסה להתאים את התכשיר שיביא לצירוף הטוב ביותר מקרב התכונות שצוינו עבור האישה שבאה לפנינו.
הגלולות המשולבות נותנות את הבטיחות הגבוהה ביותר מבחינת מניעת כתמים ומניעת ווסת., וקבוצה זאת כלולות גם המדבקות של אברה וגם טבעת הנוברינג .קיימות היום כעשרים סוגים השונים זה מזה במה שהן מכילות [הפרוגסטרון שונה ביניהן, בעיקר]. כל אחת מכילה מינון מסוים של אסטרוגן ושל פרוגסטרון. מבחינת תופעות הלוואי – יתכנו תחושות שונות ומשונות שמשתנות בין אשה לאשה, וזו אחת הסיבות לכך שמצויים בשוק כל כך הרבה תכשירים. רוב התופעות חולפות לאחר חודש או חודשיים של נטילת הגלולות, ולכן הסבלנות משתלמת.
ניתן וכדאי בתקופה מאתגרת זו, כאשר הבעל מגוייס, [וגם אם לא],-ליטול את הגלולות באופן רציף על ידי חיבור של קופסאות. כדאי מאד שהמינון יהיה תואם- בדרך כלל גלולה שמכילה 30 מיקרוגרם אתיניל אסטרדיול [EE] תפעל באופן מיטבי. על ידי חיבור חבילות והקפדה על שעה קבועה והימנעות משכחה אפשרי בדרך כלל לסדר את ההפלגות לפי רצוננו. ניתן לנסות לחבר שלוש חבילות וגם ארבעה. אבל יש לדעת שזה לא תמיד פועל. הרירית נהיית מאד דקה, ואז היא 'מקטרת' ומתפרקת ויש כתמים. לא כל כתם אוסר וכדאי להתייעץ עם רב לפני שמתייאשים ומפסיקים את הגלולה. כך ניתן גם 'למשוך' על ידי חיבור של מדבקות אברה – לקחת 2-3 חבילות ברצף, או של טבעות נוברינג- כאשר מוציאים טבעת אחת ומחליפים אותה עם טבעת חדשה. גם כאן לעיתים יהיו כתמים כי הרירית הופכת לדקה מאד ולא יציבה.
פרק על טהרה ומלחמה מופיע בספר שכתבתי בנושא הטהרה, ומתאים לקריאה בימים אלו, 'טהורה את'. בספר אני מציגה את הטובלת וגם את המעטפת שסביבה – 'תומכי הטהרה' שהם מדריכת הכלות, הבלנית, בודקת הטהרה, הרופאה, הרב הפוסק והבעל כמובן. יש בו סיפורים מהחיים, סיפורים פשוטים וסיפורים מורכבים, שמחים ועצובים. בספר מתוארים אירועים הקשורים לזוגיות הפרטית, וגם למשפחה המורחבת. מובאות בו דילמות שקשורות לטהרה וטבילה בצל אתגר הפריון, ומצבים של מחלה, נכות וקשיים רגשיים. יש בספר היבטים הלכתיים והיבטים רפואיים, והמלצות מהרבנית ימימה מזרחי שתחי' ומהרב שמואל אליהו שליט"א, (הספר יצא בהוצאת משעול).
קריאה מהנה!