ד"ר חנה קטן בראיון תגובה לטענותיו של פרופ' עומר מואב ולפיהם יש למתן את הילודה בישראל על מנת למנוע משבר כלכלי.
רופאת הנשים, ד"ר חנה קטן, מתייחסת בראיון לערוץ 7 לדבריו של הפרופ' עומר מואב ולפיהם ישראל לא תוכל לשאת בנטל הכלכלי הגדול בריבוי היקף הילודה שבה.
לדבריה עמדתו של פרופ' מואב היא אמירה ערכית הנוגעת לסדרי עדיפויות והגדרת מדד האושר.
על טענתו של פרופ' מואב ולפיה משפחות בוחרות להביא לעולם יותר ילדים על מנת לקבל קצבאות ילדים, מזכירה ד"ר קטן את ההיסטוריה של קצבת הילדים שהחלה לפני עשרות שנים, אך כיום היא נמצאת בשפל ובמקביל יש עלייה בילודה היהודית, "אני לומדת מזה שהילודה באוכלוסייה היהודית היא אידיאולוגית ואינה תלויה בקצבאות ילדים".
קטן מספרת על כנס הוועדה לדמוגרפיה בו השתתפה לפני שנים רבות ובו הוצגו מחקרים שונים על ילודה והנתון שחזר על עצמו במחקרים היה שאין מי שלא מצטער על כך שלא נולדו לו עוד שני ילדים. אמירה זו חוצת מגזרים ואוכלוסיות.
עוד היא מציינת כי השיקול במתן קצבאות היה דרבון הורים לארבעה ילדים, מתוך הנחה שהורים ל-8 ילדים אינם זקוקים לדרבון שכזה מאחר והם מגיעים מציבור שומר מצוות ואידיאולוגי. המשמעות הפוכה לחלוטין מזו של פרופ' עומר מואב.
"ילדים עולים כסף והרבה כסף, זה לא עסק כלכלי משתלם", היא אומרת ומיד מוסיפה כי "בקרב על האושר ילדים מנצחים והם משתלמים". קטן אינה מתכחש למשימה הכלכלית הלא מבוטלת שבגידול ילדים אך מתייחסת גם לברכה שמביא איתו כל ילד, "הנחת היסוד היא שילדים זו בריאות. אנחנו רואים מה קורה במדינות שהילודה בהם יורדת. הם מייבאים כוח אדם מבחוץ".
"גם היא מספרת כמו רבים אחרים על תשובותיהם של הורים למשפחות ברוכות ילדים המספרים על חיי נס כלכלי של משפחותיהם. "אני מעודדת לעשות חשיבה, אבל לא לוותר על החלום הזה. צריך גם השתדלות וגם ביטחון. יכול להית שבסדרי עדיפויות בחיים מוותרים על חיי נוחות מסוימים ובתי מלון, אבל צריך גם השתדלות ולא רק ביטחון. אני לא מקבלת את הגישה הסומכת על ניסים".